ecommerce.org

Fair trade & Miljö

"Kakan är stor nog för alla att få sin beskärda del"

Citatet ovan är Yaniv Shapiras, grundaren av Zand, som från första stund arbetat för en rättvis handel.

Med hjälp av två skräddare i New Delhi började Yaniv sälja sina mångsidiga och användbara kjolar på Goas marknader. En design som visade sig bli en succé, företaget Zand bildades och idag levererar de till mer än 1100 butiker runt om i världen.

Yanivs idé var inte bara att tillverka en fantastisk kjol med många möjligheter, utan även att följa en rättvis handel. Ända från start har hans princip varit att betala sina skräddare 3 till 5 gånger mer än den genomsnittliga indiska skräddarlönen. 
Genom åren har företaget växt, designen utvecklats och dessa färgstarka men alltid unika kjolar har fått återförsäljare både i Australien, USA och Canada.
Distribution för Europas del sköts idag från Zand Amsterdam men produktionen sker fortfarande i Indien där antalet skräddare har ökat från två till 300 - 450 skräddare, beroende på arbetsbelastning. Kvalitativ tillverkning och ett miljötänk gällande material är av stor vikt för Yaniv som än idag övervakar så att tillverkningen i Indien följer reglerna för en rättvis handel.

Zand Amsterdams filosofi är en mix av färgstarkt, personlighet, mångsidighet och fairtrade.
Nu är det så dags för KjolTyget att hänga på.

Varsågod Sverige.

KjolTyget ger dig här en unik kjol med en unik stil.

Här kan du läsa mer om Zand Amsterdam och deras fairtrade-filosofi:
What do Zand Amsterdam mean with “Fair Trade” ?